Home > Oorsprong


De oorsprong van Salsa

Er bestaan verschillende theorieën over de herkomst van salsa. De Cubanen zeggen dat de salsa afgeleid is van hun populaire muziekstijl, el son. Toen veel Cubanen als immigranten naar New York vertrokken kwam hun muziek, el son, in aanraking met andere muziekstijlen uit andere landen. Men moet dan denken aan de rumba, mambo en cha-cha-cha. Deze muziekstijlen moesten gecombineerd worden om samen te kunnen dansen.

In de jaren ’60 ontstond er pas een muziekritme dat vanaf toen salsamuziek werd genoemd. De eerste plaat werd gecreëerd door de platenlabel Fania. Deze platenmaatschappij is sindsdien ook onlosmakelijk verbonden met de salsamuziek. Sindsdien is de bekendheid van de salsa uitgegroeid van Latijns-Amerika tot de rest van Amerika en momenteel ook Europa.

Wanneer je in Latijns-Amerika op vakantie gaat ontkom je er bijna niet aan om ook een avondje salsa te dansen. Ook in ons land wordt salsa steeds bekender. In bijna iedere stad vindt u wel een dansschool die salsalessen geeft. Ook zijn er steeds meer discotheken die salsa-avonden houden. Wanneer je salsalessen gaat volgen krijg je vaak niet alleen salsales, maar krijg je ook les in de merengue en de bachata.